Recept na Kremšnyt-žloutkový řez
Ingredience pro recept
1 balíček | listového těsta |
0,75 l | mléka |
2 ks | vanilkového pudingu |
1 ks | žloutek |
1 ks | vanilkového cukru |
250 g | másla |
100 g | moučkového cukru |
rybízová marmeláda | |
citronová poleva |
Listové těsto rozpůlíme na 2 části, z každé vyválíme placku velikosti plechu, dáme na plech vypláchnutý studenou vodou, propícháme vidličkou a dáme péct do předehřáté trouby na cca 20min. při 180st.C. Pak je necháme vychladnout.
Připravíme si krém. V mléce uvaříme pudink se žloutky a vanilkovým cukrem. Směs necháme vychladnout. Máslo ušleháme s cukrem a pomalu do něj vmícháme pudink. Ten ale musí být opravdu studený, jinak se krém srazí. Podle chuti můžeme přidat rum.
Jednu placku upečeného listového těsta potřeme krémem a druhou na ni přiklopíme, potřeme rybízovou marmeládou a polejeme citronovou polevou.
Necháme v lednici uležet.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
- Autor: Lejdy51115. dubna 2019 ve 08:38Ivetko, kremšnyt jsem dělala poprvé v životě a podle vašeho receptu se povedl na jedničku. Krém šel výborně roztírat a zároveň držel perfektně tvar. Chuťově byl celý zákusek vynikající.