Recept na Makový jablečník
Ingredience pro recept
1 kg | jablek |
6 ks | vejce |
550 g | pískového cukru |
200 ml | oleje |
200 ml | vody |
300 g | polohrubé mouky |
1/2 balíčku | prášku do pečiva |
150 g | mletého máku |
čokoládová poleva |
Očištěná jablka pokrájíme na kostky a podusíme se 100 g cukru. Žloutky vymícháme s 300 g cukru, postupně vmícháme olej, vodu, mouku s práškem do pečiva. Nakonec zapracujeme sníh z bílků. V misce vymícháme mák, 150g cukru a asi 1/3 těsta. Podušená jablka rovnoměrně rozložíme na dno plechu vyloženého mastným papírem. Na jablka rozetřeme makové těsto a na to zbytek těsta. Pečeme na 175 st.C asi 45 min. Po vychladnutí vylkopíme a na jablka dáme čokoládovou polevu.