Recept na Mandarinkový koláč
Ingredience pro recept
125 g | másla |
250 g | polohrubé mouky |
200 g | moučkového cukru |
1 ks | žloutek |
250 g | měkkého tvarohu |
4 ks | vejce |
1 ks | vanilkového cukru |
1 ks | vanilkového pudingu |
250 ml | smetany ke šlehání |
300 g | mandarinkového kompotu |
1 ks | dortové želé |
Nakrájené máslo, mouku, 100g moučkového cukru a žloutek propracujeme vidličkou. Částečne spojenou hmotu dáme na vál a rukama zpracujeme na hladké nelepivé těsto. Zabalíme je do fólie a uložíme asi na 30 minut do ledničky.
Těsto rozdělíme na třetiny. Ze dvou třetin rozválíme kulatý plát o průměru formy a vyložíme jím dno. Zbylé těsto rozválíme na pruh široký 5cm a vyložíme okraj formy. Z alobalu složíme asi 5 cm silný pásek a přitiskneme ho na těsto na okraji formy. Dno těsta propícháme vidličkou. Vložíme do vyhráté trouby a při 180 st.C předpékáme asi 15 minut. Alobal odstraníme. Tvaroh smícháme s vejci, 100g cukru, vanilkovým cukrem, pudinkovým práškem, kůrou a nevyšlehanou smetanou.
Hotovou náplň vlijeme na předpečený horký korpus. Dopékáme při 160 st.C 40 minut. Mandarinky necháme okapat a rozložíme je na povrch vychladlého koláče. Potřeme je želé, připraveným podle návodu. Necháme v lednici ztuhnou, pak uvolníme z formy a nakrájíme na díly.