Recept na Punčové řezy

přidal(a) Iveta
3/5
   ( 3 hlasů)
1 komentář
Obtížnost: 2
Doba přípravy: do 1hod
Pro koho: Děti
Příležitost: Ostatní
: Běžný den
punčové řezy.jpg

Ingredience pro recept

10 ksvejce
200 gcukr krupice
200 gpolohrubá mouka
1 kspotravinářská barva
marmeláda
NA ROZVAR
200 mlvody
300 gcukru krupice
punčové aroma
trochucitronové šťávy
poleva
300 gmoučkového cukru
3 lžícevařícího mléka
2 lžícecitronová šťáva
Výborný a rychlý punčový řez. Autor: Dáša Petráková-Léblová

Piškoty budou dva, takže si suroviny rozdělíme na půl : 5 vajec, 100g cukru a 100g mouky.

Vejce a cukr dáme do úzké a vysoké nádoby a umixujeme do bílé pěny (trvá to cca 10 min). Pak lehce vmícháme mouku. Vylejeme na plech, kam jsme předtím dali pečící papír a upečeme.

Druhý plát piškotu uděláme stejně jako první, jen do těsta přidáme barvivo - já používám klasické práškové.

Rozvar:                                                                                                                                                        Vodu přivedeme k varu a necháme v ní rozpustit cukr, přidáme trošku citronky, nebo citronobé šťávy. Nakonec přidáme punčové aroma nebo tresť ( klidně můžem dát i trochu rumu, ale opatrně na něj).

Poleva:
Do vařícího mléka přidáme cukr moučku a citronovou šťávu. Metličkou mícháme, dokud poleva nezhoustne, musí být hladká a lesklá. Malou část polevy si odleje do mističky, přidáme do ní červené barvivo a smícháme.

První (bílý) plát rozkrojíme podélně, vzniknou mám dva pláty. Jeden namažeme marmeládou a dáme na něj červený plát, ten silně poléváme rozvarem, pak namažeme marmeládou a přiklopíme druhým bílým plátem. Zatížíme na cca 2 - 3 hodiny. Pak na něj dáme cukrovou polevu.

Bílou polevou polejeme celý moučník a červenou polevou vytvoříme v té bílé vzory, reliéfy, obrázky, kdo jak chce.

Poznámka:
Doporučuji nakrájet na kousky ještě předtím než zaschne poleva.
Po zaschnutí se poleva krájí hůř - pokud nemáte opravdu ostrý nůž tak drobně praská.
Nenechte se odradit postupem, možná pro někoho vypadá složitě, ale ve skutečnosti je to lehké a moc chutné




Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář


  • Autor: Pepa06. října 2016 ve 09:30
    Tak kdy už budou ty vánoce dal bych si :-)

Podobné recepty

  • Tiramisu s mandarinkami

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Tiramisu pokaždé jinak - tentokrát s mandarinkami a tvarohem
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Návštěva
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Velikonoční mazanec

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Tradiční mazanec
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Velikonoce
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Kakaové Be-Be řezy

     -
    Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00Hodnocení receptu je 5.00
    Řezy s krémem a sušenkami BeBe
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Chci ZDE článek / odkaz


Pokud nakupujete v eshopech, určitě využijte slevové kupóny! Na serveru SlevovyKupon.net jich jsou tisíce a zdarma!


Potřebujete měřit AAC, VAC, VDC a další? Nejvhodnější digitální osciloskopy k dostání na TME.eu


Vybavení do kuchyně? Co třeba odkapávač na nádobí? A X doplňků, které by neměly chybět v žádné kuchyni.


Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Recepty

Recepty na skvělá jídla, které vám přinášíme na našem webu Jídlo.cz

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!