Recept na Řezy pribináček
Ingredience pro recept
4 ks | vejce |
200 g | cukru |
1 ks | vanilkového cukru |
1 dcl | mléka |
1 dcl | oleje |
250 g | polohrubé mouky |
1 ks | prášek do pečiva |
3 lžíce | kakaa |
500 g | tvarohu |
3 lžíce | mletého cukru |
3 ks | vanilkový cukr |
150-200 ml | smetany ke šlehání |
1 ks | ztužovače šlehačky |
200 ml | šlehačky |
100-200 g | čokolády na vaření |
Žloutky s cukrem a van.cukrem vymíchále do pěny. V průběhu míchání pomalu přidáváme mléko a olej. Z bílků ušleháme tuhý sníh. V misce smícháme mouku, kakao a prášek do pečiva a mixérem dobře zamícháme do žloutků. Ručne zlehka zamícháme sníh a těsto vylejeme na vymazavý a hr.moukou vysypaný plech. Pečeme při 180st. cca 20-25min. Necháme vychladnou.
Tvaroh vyšleháme s ml.cukrem a van.cukry a přidáme tekutou smetanu, tolik aby tvaroh nebyl řídký, a ztužovač šlehačky. Tvarohový krém natřeme na vychladlé těsto a necháme ztuhnout cca 30min v ledničce.
Čokoládu si rozpustíme ve šlehačkové smetaně, přivedeme k varu a za občasného míchání necháme vychladnout tak aby poleva zůstala tekutá a poté ji nalejeme na tvarohovou náplň.
Necháme ztuhnout a odležet v ledničce, nejlépe přes noc. Krájíme zoubkovaným nožem namočeným v horké vodě a pokaždém řezu otřeme.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
- Autor: Mája28. prosince 2015 ve 12:02Výborné :-)