Recept na Šťouchaná buchta
Ingredience pro recept
2 ks | vejce |
1 hrnek | cukru krupice |
0,5 hrnku | oleje |
1 hrnek | mléka |
2 hrnky | polohrubé mouky |
1 ks | prášku do pečiva |
poleva | |
18 dkg | másla |
4 lžíce | rumu |
3 lžíce | horké vody |
20 dkg | moučkového cukru |
4 dkg | kakaa |
Vejce vyšleháme s cukrem, přidáme olej, mléko, mouku s práškem do pečiva a vymícháme těsto, které nalijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. Upečeme při 180st.C cca 20 minut. Po upečení druhým koncem vařečky uděláme do ještě teplé buchty šťouchance (dírky) a polejeme polevou, tak aby zatekla do všech dírek a necháme ztuhnout.
POLEVA: Máslo, rum a vodu rozpustíme a přidáme cukr smíchaný s kakaem. Vaříme do spojení. (Můžeme použít čokoládovou polevu od Vitany, kterou rozmícháme v rumu - doporučuji 2 sáčky)
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
- Autor: ramona30. září 2014 ve 18:17Zkusím právě tento recept,protože je na hrnky ...ale i poleva mohla být na nějakou odměrku,když už nebudu muset vytahovat a špinit váhu ... :-)