Recept na Strouhaná buchta
Ingredience pro recept
250 g | másla |
400 g | hladké mouky |
1 ks | prášek do pečiva |
1 ks | vanilkový cukr |
1 lžíce | kakaa |
5 lžic | mléka |
250 g | tvarohu |
250 g | moučkového cukru |
1 ks | vanilkového cukru |
4 ks | vejce |
V míse smícháme změklé máslo s moukou, práškem do pečiva, vanilkovým cukrem, kakaem a mlékem. Rukama vypracujeme těsto, které rozdělíme na dvě části, jednu o trochu větší a dáme do lednice vychladit (nejlépe den předem). Pro rychlejší zpracování zabalíme do potravinářské folie a dáme do mrazáku.
Mezitím si připravíme náplň z tvarohu, který vyšleháme s cukrem, van. cukrem a žloutky. Z bílků vyšleháme sníh a ten přidáme k tvarohu.
Větší část těsta nastrouháme na hrubém (okurkovém) struhadle na plech, který jsme si vyložili pečícím papírem. Na to dáme tvarohovou náplň a nahoru nastrouháme zbylé těsto. Pečeme v předehřáté troubě na 150st.C cca 15-20 minut.