Recept na Tvarohovo-pudinkový moučník
Ingredience pro recept
1 ks | mandarinkového kompotu |
35 g | želatiny |
700 ml | mléka |
1 ks | vanilkového pudingu |
2 ks | vanilkového cukru |
250 g | měkkého tvarohu |
moučkový cukr | |
2 lžíce | rumu |
1 sáček | piškotů |
Šťávu ze zavařených mandarinek dáme do menšího kastrůlku, pokud je třeba doplníme vodou na celkové množství 250ml, přidáme 10g želatiny a za stálého míchání zahříváme dokud se želatina nerozpustí (želatina nesmí vařit). Potom necháme želatinovou směs vychladnout a přidáme mandarinky. Mandarinkovou směs nalijeme do připravené formy vyložené folií a necháme v chladnu zhutnout. Podle návodu uvaříme pudink z 500 ml mléka a vanilkového cukru. Uvařený pudink necháme stranou vychladnout, ale ne zcela, použijeme jej ještě teplý. Připravíme želatinu z 200ml mléka a 25g želatiny tak, že na mírném ohni za stálého míchání necháme želatinu zcela rozpustit (nesmí zažít vařit), odstavíme a necháme vychladnout. Do ještě vlažného pudinku vmícháme tvaroh, želatinu s mlékem, cukr dle chuti a rum. Důkladně promíchanou pudinkovou směs nalijeme na zatuhlou mandarinkovou směs a povrch poklademe piškoty. Hotový moučník dáme do chladna na několik hodin ztuhnout. Po zatuhnutí vyklopíme z formy (piškoty budou naspodu), nakrájíme na jednotlivé porce a na talíři přizdobíme šlehačkou.