Recept na Vídeňský zákusek I.
Ingredience pro recept
4 ks | vejce |
4 lžíce | studené vody |
4 lžíce | horké vody |
20 dkg | cukru |
20 dkg | polohrubé mouky |
0,5 ks | prášku do pečiva |
1 l | pomerančového džusu |
80 g | škrobové moučky |
6 lžic | krupicového cukru |
1 ks | smetany ke šlehání |
1 ks | zakysané smetany |
moučkový cukr | |
piškoty | |
rum |
Ušleháme bílky, přidáme studenou vodu, žloutky, horkou vodu, cukr a naposledy zašleháme mouku s práškem do pečiva. Dáme péct do předehřáté trouby na 180st. cca 15 min. Z pomerančového džusu, škrobové moučky a cukru uvaříme hustou kaši, kterou hned nalijeme ještě horkou na upečený piškot (může být ještě teplý) a necháme společně vychladnout. Ušleháme šlehačku, přidáme zakysanou smetanu, cukr a trošku rumu a potřeme na vychladlý piškot s želatinou. Poklademe piškoty, které namáčíme v džusu (musíme koupit 2ks), který smícháme s trochou rumu. Nakonec pocákáme čokoládovou polevou.