Recept na Žloutkové řezy
Ingredience pro recept
21 dkg | mletých ořechů |
21 dkg | tuku |
21 dkg | pískového cukru |
12 dkg | hladké mouky |
1 lžíce | rumu |
4 ks | bílku |
poleva | |
20 dkg | moučkového cukru |
4 ks | žloutky |
V míse smícháme mleté vlašské ořechy, tuk, cukr, mouku a rum. Bílky ušleháme a poté přidáme k ostatním ingrediencím, promícháme a těsto vložíme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě max. 30minut. Jestli je řez hotový zjistíme tak, že vezmeme špejli a píchneme do řezu, pokud se nelepí, můžeme řez vyndat. Necháme vychladnout a na vlažný nanášíme polevu.
Na polevu umícháme cukr se žloutky, naneseme a necháme usušit přes noc.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
- Autor: janatka17. května 2013 ve 08:56Žloutkové řezy znám úplně jinak-těsto je tedy ořechové,poté jen namažu marmeládou,dám krém žloutkový krém a nakonec ještě sníh vařený nad párou,povrch sypu strouhanou čokoládou.Je to bomba a hlavně kalorická!!!!!!!!