Recept na Slepice na paprice
Ingredience pro recept
mouka hladká | |
špetka | divokého koření |
čerstvý tymián | |
vývar | |
mletá paprika | |
pepř | |
nové koření | |
celý pepř | |
sůl | |
0,5 l | smetany |
1 celá | slepice |
1 ks | cibule |
1/2 | celeru |
2 lžíce | másla |
2 ks | petržele |
4 ks | mrkve |
5 stroužků | česneku |
Vaření slepice :
1 celá slepice
4 mrkve
2 petržele
půl celeru
1 cibule
5 stroužků česneku
sůl
pepř
nové koření
celý pepř
Omáčka:
2 lžíce másla
2 cibule
vývar
0,5 l smetany
sůl
pepř
mletá paprika
čerstvý tymián
divoké koření-špetka
mouka hladká
Omytou slepici vložím do hrnce s horkou vodou s očištěnou zeleninou a kořením. Vaříme do měkka, v talkovém hrnci asi hodinu, poté scedíme a do vývaru nakrájíme zeleninu a obereme menší maso , větší kousky odložíme do omáčky. Omáčku si připravíme-rozpustíme máslo, orestujeme cibuli, přidáme koření i papriku, ztlumíme, nebo odstavíme z plotny a mírně osmahneme, aby se nám paprika nespálila, zhořkla by. Pak zalejeme vývarem a vaříme asi půl hodiny, až cibule změkne. Přilijeme smetanu, zaprášíme moukou, krátce povaříme a vložíme maso do omáčky nebo hned servírujeme s knedlíkem, nebo těstovinami.