Recept na Domácí žitný chléb z kvásku

přidal(a) Barbora Holková
5/5
   ( 1 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 4
Doba přípravy: Ostatní
Pro koho: více jak 2hod
Příležitost: Běžný den
zitny-chleba.jpg

Ingredience pro recept

1 polévkové lžícechlebového koření
1 polévkové lžícemedu
1 polévkové lžícežitného kvasu
13 gsoli
180 mlvody
180g gžitné mouky
350 mlvlažné vody
40 gslunečnicových semínek
400 gmouky (můžete namixovat žitnou a pšeničnou)
Nejlepší chléb je domácí žitný. Vyzkoušejte ho, a uvidíte že bude chutnat celé rodině.

Večer před pečením chleba si založte rozkvas z žitného kvásku
• 1 PL (polévkovou lžíci) žitného kvasu
• 180 g celozrnné žitné mouky
• 180 g vody
Necháme stát na lince cca 10-12 hodin


Co vše potřebujete na kváskový žitná chleba:
• kvas, který máte v misce z předešlého dne, cca 350 g
• 350 g vody
• 400 g žitné mouky (je možné smíchat např. 200 g žitné + 200 g pšeničné mouky)
• 40 g slunečnicová semínka
• 13 g soli
• 1 PL (polévkou lžíci) medu
• 1 PL chlebového koření - vyzkoušela už jsem jich opravdu hodně, ale tohle mám nejraději :-)


Jak se tento chléb připravuje?
• Rozkvas, který nám stál 10-12 hodin smícháme s moukou, vodou, semínky medem, solí a chlebovým koření.
• Vše smíchejte dohromady a vložte do předem vymazané chlebové formy.
• Nahoru chleba posypejte semínky.
• Formu s těstem přikryjte utěrkou a nechejte cca 3-5 hodin kynout.
• Chleba pečte na 200 stupňů cca 1 hodinu.


Přeji vám dobrou chuť!

 

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Bagetky

     - foto: Dáša Petráková - Léblová
    Hodnocení receptu je 3.75Hodnocení receptu je 3.75Hodnocení receptu je 3.75Hodnocení receptu je 3.75Z celkového počtu 5
    Čestvé bagetky jsou ideální přílohou k různým polévkám nebo jen se sýrem, šunkou či jinou možností. Příprava je jednoduchá a bagetky jsou lahodné. Autor: Dáša Petráková - Léblová
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 30min
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Administrátor
  • Mazanec od tety

     - mazanec 3.JPG
    Hodnocení receptu je 3.67Hodnocení receptu je 3.67Hodnocení receptu je 3.67Hodnocení receptu je 3.67Z celkového počtu 5
    Podle mě asi nejlepší recept na mazanec - vždy mi nakyne a je super vláčný!
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 2hod
    Příležitost
    Vánoce
    Příležitost
    Velikonoce
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Adel Postránecka
  • Česnekovo-bylinkové bulky

     - foto-Michaela Sadovská
    Hodnocení receptu je 3.40Hodnocení receptu je 3.40Hodnocení receptu je 3.40Z celkového počtu 5Z celkového počtu 5
    Domácí kynuté bulky od Michaely Sadovské
    Obtížnost:
    2
    Doba přípravy
    do 1,5hod
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Administrátor

Chci ZDE článek / odkaz


Pokud nakupujete v eshopech, určitě využijte slevové kupóny! Na serveru SlevovyKupon.net jich jsou tisíce a zdarma!


Potřebujete měřit AAC, VAC, VDC a další? Nejvhodnější digitální osciloskopy k dostání na TME.eu


Vybavení do kuchyně? Co třeba odkapávač na nádobí? A X doplňků, které by neměly chybět v žádné kuchyni.


Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!