Recept na Karlovarské rohlíčky
Ingredience pro recept
200 ml | vody |
125 g | másla |
2 lžičky | cukru |
1 lžička | soli |
2 lžičky | sušeného mléka |
500 g | hladké mouky |
25 g | droždí |
Do nádoby domácí pekárny vložíme ingregience v tohto pořadí: voda, tuk, cukr, sůl, sušené mléko (můžeme dát i sušenou smetanu). mouka a droždí a necháme vypracovat a vykynou těsto. Těsto musí kynout aspoň 1 a 1/2.
Pak utvoříme 16 kuliček a necháme kynout ještě pod utěrkou 10 min. Každou vyválíme do tvaru podobného jak trojúhelník a od širšího konce rolujeme do rohlíku a ohneme do podkovy a na plechu ještě 15 min necháme kynout a pak je potřeme mlékem nebo vodou.
Pečeme asi 20 minut na 200 stupňů a dolů do trouby dáme kastrolek s vodou.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
- Autor: Jaroslava 25. října 2015 ve 20:11Dobrý den,omlouvám se, že to píši,ale nejsou tyto ingredience na rohlíky trochu moc přehnané? 1kg sole, 2kg cukru, 2kg sušeného mléka ? Karlovarské rohlíky jsou moc dobré, ale tady bude v receptu jistě chyba. Jarka
- Autor: admin28. ledna 2016 ve 13:23Omlouváme se za chyby v receptu - šotek nám pomíchal lžičky s kg :) Recept je opraven
- Autor: helena 28. ledna 2016 ve 12:02kg cukru,2kg,mléka 1kg soli a 500g mouky?Co to je za nesmysl?