Recept na Bramborová polévka
Ingredience pro recept
40 g | sádla |
20 g | cibule |
50 g | hladké mouky |
50 g | kořenové zeleniny |
300 g | brambor |
sůl | |
celý pepř | |
1 stroužek | česneku |
polévkové koření | |
majoránka | |
petrželka |
Do rozpuštěného sádla dáme drobně nakrájenou cibulku a za stálého míchání osmažíme dorůžova, zasypeme moukou, opražíme dozlatova, zalijeme vodou a dobře rozmícháme. Do takto připraveného základu přidáme očištěnou, omytou, na drobné kousky nakrájenou zeleninu a rozkrájené brambory. Polévku podle chuti osolíme, přidáme pepř a vaříme při občasném míchání zvolna tak dlouho, až jsou zelenina i brambory měkké. Polévku dochutíme česnekem rozetřeným se solí, majoránkou, polévkovým kořením a petrželkou a ještě krátce povaříme.