Recept na Fazolková polévka
Ingredience pro recept
1 ks | cibule |
1 balíček | kořenové zeleniny |
200 g | zelených fazolek |
4 ks | brambor |
1 ks | celý pepř |
1 ks | nové koření |
1 ks | bobkového listu |
sůl | |
1 lžička | octa |
1 ks | smetany |
1 ks | vejce |
2 lžičky | hladké mouky |
1 lžíce | kopru |
Na másle orestujeme cibuli a kořenovou zeleninu nakrájenou na nudličky. Zalijeme vodou a necháme chvilku vařit, pak přidáme pokrájené fazolové lusky a brambory. Současně přidáme koření (ve „vajíčku“), bobkový list a sůl. Když je všechno měkké, okyselíme polévku podle chuti trochou octa. Ve smetaně rozmícháme vejce a mouku a polévku zahustíme. Do hotové polévky přidáme nakrájený kopr.