Recept na Gulášová polévka
Ingredience pro recept
1 ks | cibule |
60 g | sádla |
120 g | vepřového masa |
120 g | hovězího masa |
pepř | |
mletá paprika | |
sůl | |
1 l | vody |
10 g | tvrdšího chleba |
4 ks | brambor |
80 g | kabanosu |
1 stroužek | česneku |
pažitka | |
majoránka |
Cibuli jemně nakrájíme a zpěníme na sádle. Vepřové a hovězí maso nakrájíme na kostky, dobře omyjeme a zároveň s pepřem, paprikou a solí přidáme k cibuli. Nejprve dusíme ve vlastní šťávě, po chvíli podlijeme vodou, přidáme rozkrájený chléb, aby se nám dobře rozvařil, a vaříme. Brambory oloupeme, dobře omyjeme, nakrájíme na kostky a přodáme do polévky, až když je maso skoro měkké. Před podádváním vložíme do polévky kabanos a ochutíme utřeným česnekem, sekanou pažitkou, majoránkou a solí.