Recept na GULÁŠOVKA Z HLÍVY
Ingredience pro recept
mouka/chléb | |
kmín drcený | |
vývar | |
chilli | |
mletá paprika | |
pepř | |
nové koření | |
bobkový list | |
majoránka | |
sůl | |
česnek | |
3 lžíce | sádla |
3 ks | brambor |
3 ks | cibule |
400 g | hlívy |
GULÁŠOVKA Z HLÍVY
400g hlívy/nejlépe mladé plodnice
3 cibule
3 brambory
3 lžíce sádla
vývar
sůl
pepř
kmín drcený
mletá paprika
chilli
česnek
bobkový list
nové koření
majoránka
mouka/chléb
Hlívu si nakrájíme na proužky, krájím i nožičky, ale déle se vaří. Z velkých plodnic použijeme jen hlavičky. Na sádle si orestujeme cibuli, přidáme nakrájenou hlívu, restujeme, ale již na mírném plameni, přidáme koření, míchneme párkrát a podlijeme vývarem, nebo vodou a dusíme do měkka. Asi v půlce vaření přidáme brambory na kostičky. Nakonec zaprášíme moukou, nebo zahustíme chlebem, přidáme česnek a majoránku , krátce povaříme a podáváme s pečivem.