Recept na Květákovo porkový krém
Ingredience pro recept
máslo | |
1 ks | menšího pórku |
4 stroužky | česneku |
sůl | |
mletý černý pepř | |
kmín | |
1 ks | květáku |
hladká mouka | |
vegeta | |
strouhaný sýr | |
sekaná petrželka |
Na másle orestujeme na hrubo nakrájený pórek a celé stroužky česneku, osolíme, opepříme, přidáme kmín, a květák rozdělený na růžičky. Zalijeme vývarem a vaříme do měkka. Poté si vyndáme pár růžiček květáku a zbytek rozmixujeme.
Znovu zahřejeme, pokud je třeba zahustíme trošku máslovou jíškou a přidáme zbylé malé růžičky květáku.
Dochutíme vegetou a na talíři servírujeme s kopičkou strouhaného sýra, orestovanými plátky česneku a sekanou petrželkou.
Polévku můžeme doplnit krutonky s česnekem.