Recept na Maďarská gulášová
Ingredience pro recept
olej | |
400 g | předního hovězího masa |
2 ks | cibule |
3 ks | papriky |
3 ks | rajčat |
2 ks | bobkového listu |
50 g | rajského protlaku |
2 lžíce | mletá sladká paprika |
1 lžička | mletá pálivá paprika |
sůl | |
4 ks | brambory |
pepř | |
ocet | |
čerstvé bylinky |
Na rozehřátém oleji ve velkém hrnci osmažíme krátce ze všech stran menší kostky masa, přidáme pokrájenou cibuli, papriky a rajčata, bobkový list a protlak, mletou papriku a znovu krátce osmažíme. Pak směs osolíme, zalijeme vodou (pravidelně je doléváme) a dusíme pod pokličkou doměkka. Do základu polévky vsypeme kostky brambor, opepříme, podle chuti přisolíme, přidáme mletou papriku, ocet, drcený česnek a bylinky a podáváme s čerstvým chlebem.