Recept na Maďarská zelná polévka
Ingredience pro recept
0,5 kg | brambor |
0,5 kg | kysaného zelí |
slanina | |
1 ks | cibule |
1 ks | paprikové klobásy |
2 lžičky | mleté sladké papriky |
1 ks | masoxu |
250 ml | mléka |
3 lžíce | hladké mouky |
sůl | |
česnek |
Oškrábeme brambory a nakrájíme je na menší kostky. Vaříme 10 minut v osolené vodě a přidáme pokrájené zelí i s nálevem, takto vaříme dalších 10-20 minut.
Zatím si na slanině a cibulce opečeme klobásu na kolečka a zaprášíme paprikou. Poté vložíme do vroucí polévky a vaříme dalších 5 minut. Přihodíme masox.
Mléko rozkvedláme s moukou a vlijeme do polévky. Povaříme a dochutíme polévku solí a česnekem.
Při podávání můžeme přidat lžičku zakysané smetany.