Recept na Česnečka se ztraceným vejcem
Ingredience pro recept
2 lžíce | olivového oleje |
5 stroužků | česneku |
1 l | hovězího vývaru |
2 ks | brambor |
1 ks | menší cibule |
1/2 lžičky | tymiánu |
1/2 lžičky | rozmarýnu |
1 lžička | drceného kmínu |
sůl | |
1 lžíce | octa |
4 ks | vejce |
Na oleji zpěníme podrcený česnek, zalijeme vývarem, přidáme kostičky brambor, pokrájenou cibuli, tymián, rozmarýn, kmín, osolíme a necháme na mírném ohni vařit. Ve větším hrnci přivedeme k varu vodu s octem a pak do ní postupně rozklepneme opatrně vejce a uvaříme je (bílek by měl ztuhnout a žloutek zůstat polotekutý). Vejce opatrně vyndáme naběračkou, rozdělíme na talíře a zalijeme polévkou. Podáváme s osmaženými krutony.