Recept na Cibulačka se sýrovým toustem
Ingredience pro recept
400 g | cibule |
100 g | másla |
200 ml | bílého vína |
1 l | zeleninového vývaru z kostky |
sůl | |
mletý černý pepř | |
4 plátky | toustového chleba |
1 lžíce | olivového oleje |
100 g | eidamu |
pažitka |
Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Máslo rozpustíme ve větším kastrolu, přidáme cibuli a na mírném ohni necháme zesklovatět, pak zalijeme směs vínem, pomalu dusíme doměkka a po částech přiléváme vývar, až cibule změkne a má nasládlou chuť. Polévku ochutíme solí a pepřem.
Tousty rozkrájíme na menší dílky, rozložíme je na plech vymazaný olejem, posypeme strouhaným sýrem a necháme krátce zapéct. Polévku podáváme zdobenou kouskem opečeného toustu a nasekanou pažitkou.