Recept na Zelná kyselica
Ingredience pro recept
500 g | kysaného zelí |
1 l | horké vody |
sůl | |
kmín | |
1 ks | bobkového listu |
3 dcl | mléka |
2 lžíce | hladké mouky |
2 dcl | smetany |
2 ks | žloutků |
mletý černý pepř | |
8 ks | uvařených křepelčích vajíček |
Kysané zelí překrájíme a vložíme do hrnce s vařící osolenou vodou. Přidáme špetku kmínu a bobkový list a vaříme, dokud není zelí měkké. Přilijeme mléko, ve kterém jsme rozmíchali mouku, a vaříme 10 minut. Přilijeme smetanu s rozkvedlanými žlouty, polévku opepříme a podle chuti ještě osolíme. Kyselicu rozdělíme do talířů a každou porci ozdobíme půlkami uvařených křepelčích vajíček a nasekanou zelenou petrželkou.