Recept na Rajská polévka
Ingredience pro recept
500 g | rajčat |
20 g | cibule |
4-5 ks | celého pepře |
1 ks | nového koření |
citronová kůra | |
sůl | |
vývar | |
40 g | hladké mouky |
40 g | másla |
ocet | |
15 g | cukru |
2-3 lžíce | červeného vína |
Očištěné a pokrájené rajčata dáme do hrnce, přidáme pokrájenou cibuli, celý pepř a nové koření, citronovou kůru a sůl, vše zalejeme vývarem nebo vodou a přikryté uvaříme doměkka. Polévku zcedíme a vybereme koření. Z nasucho opražené mouky a másla připravíme zásmažku, rozředíme ji polévkou ve které jsme vařili rajčata, přidáme propasírované rajčata, trochu octu, cukru a ještě povaříme. Před podáváním zavaříme do polévky nudle nebo podušenou rýži a zlepšíme ji červeným vínem.