Recept na Slepičí polévka
Ingredience pro recept
300 g | slepičího masa |
40 g | cibule |
sůl | |
celý pepř | |
160 g | kořenové zeleniny |
120 g | polévkových těstovin |
40 g | sterilovaného hrášku |
petrželka |
Omyté a očištěné slepičí maso zalijeme studenou vodou a necháme zvolna vařit. Pak stáhneme oheň, abychom snížili var na minimum, přidáme nakrájenou cibuli, sůl, celý peř a zvolna necháme pod pokličkou vařit. Když je slepice poloměkká, přidáme očištěnou zeleninu a vaříme tak dlouho, až jsou maso i zelenina měkké. Slepici z vývaru vyjmeme, vykostíme ji a po vychladnutí nakrájíme na kostičky. Vývar ze slepice a zeleniny přelijeme přes cedník a přivedem zpět do varu. Zavaříme připravené polévkové nudle. Když jsou těstoviny uvařené, přidáme sterilovaný hrášek a nadrobno nakrájené maso a uvařenou zeleninu. Hotovou slepičí polévku podle chuti přisolíme a přidáme jemně nakrájenou petrželku.