Recept na Zeleninový boršč
Ingredience pro recept
1/2 ks | hlávkového zelí |
1 ks | červené řepy |
200 g | celeru |
2 ks | mrkve |
4 ks | brambory |
sůl | |
mletý černý pepř | |
50 ml | oleje |
1 ks | cibule |
2 lžíce | hladké mouky |
2 ks | jablka |
200 ml | zakysané smetany |
Zelí nakrájíme najemno a dáme vařit. Řepu, celer a mrkve nakrájíme na nudličky, brambory na kostičky a vše přidáme k zelí. Zalijeme vodou, osolíme, opepříme a vaříme dopoloměkka.
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli. Zaprášíme ji moukou a orestujeme. Přilijeme půl šálku vody, rychle rozmícháme a přilijeme k zelenině.
Jablka oloupeme, odstraníme jádřince a podusíme v troše vody doměkka. Pak je prolisujeme do polévky a necháme už jen krátce přejít varem.
Před koncem varu přidáme do polévky polovinu smetany a podle potřeby přisolíme. Zbylou smetanou ozdobíme polévku při podávámí a přidáme i snítku kopru.