Recept na Zelňačka
Ingredience pro recept
1 ks | cibule |
2 lžíce | sádla |
1-2 ks | klobásky |
mletá sladká paprika | |
3-4 ks | brambor |
250 g | kysaného zelí |
sůl | |
mletý černý pepř | |
2 lžičky | hladké mouky |
smetana |
Orestujeme si do skleněna cibulku na sádle (mužeme přidat trošku špeku). Na cibulku si přihodíme nakrájenou klobásu a společně ještě chvilku restujeme, přisypeme sladkou mletou papriku a lehce zarestujeme. Zalijeme vývarem, přidáme na kostky nakrájené brambory a vyždímané pokrájené zelí (vodu ze zelí necháme stranou zatím). Když jsou brambory měkké osolíme, opepříme a podle chuti přilijeme vodu ze zelí. Provaříme. Nakonec zahustíme trohou hladké mouky rozmíchané ve smetaně.