Recept na Domácí lučina
V misce si pečlivě smícháme jogurty s kysankou, osolíme. Připravíme si hrnec na něj sítko ktere vyložíme plátnem, kapesníkem nebo plenou a smíchaný jogurt s kysankou do něj vlijeme.Překryjeme cípy, přikryjeme poklicí a dáme do lednice na 12 - 24 hodin vykapávat.
Vykapanou syrovátku nevylíváme, použijeme dál například na pečení chleba nebo pečiva.Nebo kdo má rád, muže vypít
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
Podobné recepty
Název | Obtížnost | Doba přípravy | Pro koho | Příležitost |
---|---|---|---|---|
Pomazánka z lučiny | 1 | do 30min | Ostatní | Běžný den, |
Pivní sýr | 1 | Ostatní | více jak 2hod | Běžný den, |
Sardinková pomazánka | 2 | do 30min | Ostatní | Oslava, Návštěva, Běžný den, |