Recept na Pivní sýr
Ingredience pro recept
500 g | bílého tučného jogurtu |
1 ks | kysané smetany |
sůl | |
2 dcl | piva |
1 lžička | sušené sladké papriky |
0,5 lžičky | sušené pálivé papriky |
0,5 ks | strouhané cibule |
Jogurt rozmícháme s kysanou smetanou, osolíme a necháme na cedníku a utěrce vykapat 24 hodin v lednici.
Po uplynutí doby vyklopíme sýr do kastrůlku, zalijeme pivem, okořeníme paprikou a vmícháme nastrouhanou cibuli. Necháme na sporáku pár minut probublávat,
Po vychladnutí přendáme hmotu do uzavíratelné sklenice a necháme při pokojové teplotě 2 dny odležet. Potom opět přendáme do cedníku a utěrky, zatížíme a necháme vykapat 24 hodin v lednici.