Recept na Hlávkové zelí vařené
Ingredience pro recept
1.00 kg | hlávkového zelí |
10.00 dkg | špeku |
1.00 ks | cibule |
20.00 g | hladké mouky |
0.00 | sůl |
0.00 | kmín |
0.00 | ocet |
0.00 | cukr |
Hlávku zelí zbavíme špatných vrchních listů, rozčtvrtíme a vykrojíme košťál. Potom čtvrtky zelí pokrájáme na nudličky. Nakrájené zelí dáme do hrnce, posolíme, pokmínujeme, podlijeme vodou a vaříme doměkka. Cibulu oloupeme a nadrobno nakrájíme. Špek nakrájíme na kostičky a dáme osmažit. Osmažené kostičky špeku přidáme do uvařeného zelí a do zbylého omasku nasypeme nakrájenou cibuli a osmažíme ji dozlatova. Poté přidáme k zelí a vše zamícháme. Na zahuštění použijeme mouku rozmíchanou ve vodě. Krátce povaříme a dochutíme solí, cukrem a octem.