Recept na Karlovarský knedlík
Ingredience pro recept
1.00 ks | chlebíčkové veky |
3.00 ks | vejce |
3.00 dl | mléka |
60.00 gr | hrubé mouky |
1.00 ks | červené kapie |
1.00 lžíce | petrželové natě |
0.00 | sůl |
Tvrdší veku nakrájíme na kostičky 1x1x1cm, pokropíme mlékem a necháme jej vsáknout. Oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, žloutky prošleháme se zbylým mlékem, kapii nakrájíme na malé kostičky a vše přidáme k namočené žemli. Směs zlehka promícháme s petrželovou natí a vytvarujeme knedlíky. Připravený knedlík položíme na navlhčenou utěrku, pevně jej do ní zabalíme do tvaru bonbonu a na koncích utáhneme provázkem. Střed knedlíku převážeme také provázkem, aby se nerozbalil. Knedlík vaříme ve vroucí vodě 20 minut.