Recept na Červené koblihy s raw čokoládou
Ingredience pro recept
1 středně velká | červená řepa |
1/2 šálku | kokosové mléko |
1/2 lžičky | vanilka |
2,5 šálku | strouhaný kokos |
3 šálky | neloupané mandle |
4 lžíce | med nebo agávový sirup |
4 lžíce | nepražené kakao |
4 lžíce | agávový sirup |
Suroviny
Těsto na koblihy
- 3 šálky neloupaných mandlí
- 2,5 šálku strouhaného kokosu
- 4 lžíce medu nebo agávového sirupu
- 1/2 lžičky vanilky
- 1 středně velká červená řepa
Raw čokoládová poleva
- 1/2 šálu kokosového oleje
- 4 lžíce nepraženého kakaa
- 4 lžíce agávového sirupu
Postup přípravy
Koblihy připravíme tak, že nejprve umeleme mandle v mlýnku na kávu. Omytou a oloupanou červenou řepu rozkrojíme na čtvrtiny a spolu s mandlovou moukou a ostatními surovinami rozmixujeme v kuchyňském robotu do tuhé hmoty. Dle potřeby přidáme vodu. Ze vzniklé hmoty vytváříme kuličky o průměru 4 cm, do kterých vytvoříme důlek. Raw koblihy dehydrujeme 6-8 hodin při teplotě 42°C. Koblihy máčíme z jedné strany v čokoládové polevě, kterou připravíme tak, že do rozpuštěného kokosovém oleje přidáme kakao a agávový sirup a pečlivě rozmícháme.