Recept na Raw Fíkový dort
Ingredience pro recept
15 ks | čerstvých fíků |
2 šálky | mandlí |
2 lžíce | nepraženého kakaa |
2 lžíce | kokosového oleje |
2 šálky | oříšků kešu |
2 lžíce | agáve |
4 lžíce | agávového sirupu |
Suroviny
Těsto
- 2 šálky mandlí
- 2 lžíce nepraženého kakaa
- 4 lžíce agávového sirupu
- 2 lžíce kokosového oleje
Krém
- 2 šálky oříšků kešu
- 15 čerstvých fíků (mohou být i sušené, namočené na 12 hodin do vody)
- 2 lžíce kokosového oleje
- 2 lžíce agáve
Postup přípravy
Nejprve namočíme kešu oříšky potřebné na krém na 3 hodiny do vody. Mezitím začneme s přípravou těsta. Do kuchyňského robotu dáme všechny suroviny na přípravu těsta a rozmixujeme na hrubou hmotu tak, aby se lepila na prsty. Vzniklé těsto natlačíme lžící do středně velké dortové formy. Krém připravíme tak, že slijeme vodu z kešu oříšků a spolu s fíky, 2 lžícemi kokosového oleje a 2 lžícemi agáve sirupu rozmixujeme v mixéru do hladka. Podle potřeby můžeme přidat trošku vody, aby se nám vytvořil hladký krém, který pak natřeme na těsto. Hotový dort necháme ve formě a dáme do lednice ztuhnout.
Tipy na servírování
Dort chutná nejlépe druhý den po přípravě, když se do těsta prosákne chuť krému.