Recept na RAW arabské kuličky
Ingredience pro recept
1 lžička | oregana a provensálského koření |
1 lžička | kayenského pepře |
1 hrst | čerstvé petrželky |
1-2 ks | stroužků česneku |
1/2 lžičky | soli |
1/2 šálku | dýňových semínek |
1/2 šálku | slunečnicových semínek |
1/2 | šťávy z citronu |
1/4 šálku | vlašských ořechů |
2 lžíce | olivového oleje |
3 ks | sušených rajčat |
Suroviny
- 1/2 šálku dýňových semínek
- 1/2 šálku slunečnicových semínek
- 1/4 šálku vlašských ořechů
- hrst čerstvé petrželky
- 3 sušená rajčata
- 1-2 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička kajenského pepře
- šťáva z půlky citronu
- 1 lžička oregana a provensálského koření
- 1/2 lžičky soli
Postup přípravy
V mlýnku na kávu umeleme najemno dýňová semínka, slunečnicová semínka a vlašské ořechy. Umletou směs spolu s ostatními ingrediencemi rozmixujeme v kuchyňském robotu do tužšího těsta. Těsto by mělo obsahovat kousky semínek a nemělo by být úplně hladké. Vytváříme kuličky o průměru 3-4 cm. Sušíme 4 hodiny v dehydrátoru na 42 °C.
Tipy na servírování
Raw arabské kuličky jsou ideálním hlavním jídlem a jsou skutečnou delikatesou pro všechny milovníky rawfood. Výborně chutnají v kombinaci s jakoukoliv čerstvou zeleninou či zeleninovým salátem, raw chipsy z červené řepy či raw rajčatovou salsou.