Recept na Oříšková čokoláda s kokosem
Ingredience pro recept
1 lžička | lecitinu |
1/2 šálku | lískových ořechů |
130 ml | kokosového tuku |
2 lžíce | kakaa |
2 lžíce | strouhaného kokosu |
3 lžíce | agávového sirupu |
Suroviny
- 130 ml kokosového tuku
- 2 lžíce kakaa
- 2 lžíce strouhaného kokosu
- 3 lžíce agávového sirupu
- 0,5 šáklu lískových ořechů
- 1 lžička lecitinu
Příprava
Nejprve si připravíme čokoládu. Rozpuštěný kokosový tuk (taje při 25-26°C) smícháme s nepraženým kakaem, přidáme 2 lžíce agávového sirupu a najemno rozemleté lískové oříšky. Vše smícháme. Polovinu připravené čokolády nalijeme do formy. Dáme ztuhnout do lednice.
Náplň připravíme tak, že v mlýnku na kávu rozemeleme kokos na jemno a do něj přidáme 1 lžíci agávového sirupu, zbytek rozpuštěného kokosového tuku a lecitin. Vše důkladně promícháme. Vzniklou hmotu rovnoměrně rozetřeme na vychlazenou (první vrstvu) čokolády. Poté dolijeme druhou polovinu čokolády a dáme opět vytuhnout do lednice.