Recept na Makové RAW sušenky
Ingredience pro recept
1 lžíce | lecitinu |
1 šálek | loupané pohanky |
1/2 šálku | mletého máku |
2 lžíce | agávového sirupu |
Suroviny
- 1 šálek loupané pohanky
- 1/2 šálku mletého máku
- 2 lžíce sirupu agáve
- 1 lžíce lecitinu
Příprava
Pohanku dáme přes noc namočit, aby změkla, poté ji spolu s ostatními surovinami umixujeme v mixéru do hladké hmoty. V případě potřeby přidáme vodu, aby nám vzniklo tužší těsto. Z těsta pak vytváříme placičky v průměru 3-4 cm a výšce 0,5 cm nebo těsto namačkáme do silikonových formiček na čokoládu ve vrstvě 0,5 cm. Sušíme v dehydrátoru do měkka 5-6 hodin. Sušenky vydrží jako čerstvé minimálně 14 dní, možné i déle, ale to nevíme, neboť je vždy dříve sníme.