Recept na Napoleonské placky
Ingredience pro recept
1 polévková lžíce | citronové šťávy |
1 polévková lžíce | agávového sirupu |
1 lžička | italského koření (oregáno, tymián, rozmarýn apod.) |
1/2 lžičky | soli |
1/2 šálku | lněných semínek |
1/2 šálku | nakrájených čerstvých rajčat |
1/2 šálku | semen dýně |
15 lístků | bazalky |
3 ks | sušených rajčat |
Suroviny
- 1/2 šálku nakrájených čerstvých rajčat
- 3ks sušených rajčat
- 15 lístků bazalky
- lžička italského koření (bazalka, oregáno, tymián, rozmarýn apod.)
- 1/2 lžičky soli
- 1 polévková lžíce agávového sirupu
- 1 polévková lžíce citrónové šťávy
- 1/2 šálku semen dýně
- 1/2 šálku lněných semínek
Příprava
Dýňová a lněná semínka umeleme na mouku. Umletou mouku vsypeme do mixéru, přidáme všechny ostatní suroviny a umixujeme do hladké pasty. Vodu přidáváme dle potřeby. Na pečící papír tvoříme lžicí placky o průměru cca 8cm a výšce 0,5cm. Sušíme v dehydrátoru po dobu 6-8h na 42°C.
Tipy na sevírování
Hotové napoleonské placky můžeme podávat buď prohřáté v dehydrátoru (42°C) s vychlazeným raw sýrem, salsou, pomazánkou se sušených rajčat nebo jako přílohu k zelenině a raw food recepty - saláty" href="http://www.liverawfood.cz/category/cerstve-salaty-a-dresinky/">zeleninovým salátům.