Recept na Pomazánka ze sušených rajčat
Ingredience pro recept
špetka | soli |
bazalka | |
kayenský pepř | |
1-2 dcl | vody |
100 g | sušených rajčat |
2 stroužky | česneku |
2 lžíce | olivového oleje |
- 100g sušených rajčat
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl
- bazalka
- kayenský pepř
- 1-2dcl vody
Příprava
Sušená rajčata, česnek, olivový olej a koření (dle chuti) vložíme do mixéru a zalijeme cca. 1/2 vody. Vše rozmixujeme na jemnou pomazánku. V případě, že je pomazánka hustá nebo tuhá (záleží na typu a výrobci sušených rajčat) doléváme vodu dle potřeby, abychom dosáhli správné konzistence pomazánky. Pomazánku můžeme ihned servírovat. Doporučujeme pomazánku dát před podáváním do lednice, kde po vychlazení více ztuhne.
Tip na servírování
Pomazánku lze připravit jak velmi jemnou, tak také pikantní. Můžeme ji podávat na plátcích cukety, okurky, marinované červené řepy. Hodí se také ke všem druhům placek, sušených krekrů nebo jako náplň do tortil, tacos apod.