Recept na Fazolový salát
Ingredience pro recept
sůl | |
pepř | |
1 ks | cibule |
1 lžička | sekaného rozmarýnu |
1 lžička | koření čubrica |
1 konzerva | bílých fazolí |
1 konzerva | červených fazolí |
1/2 | šťávy z citronu |
100 ml | rajského protlaku |
2 stroužky | česneku |
2 ks | naťové cibulky |
3 lžíce | olivového oleje |
Fazole z konzervy propláchneme v cedníku a necháme okapat. V pánvi na rozehřátém oleji
lehce osmahneme nakrájenou cibuli, na plátky nakrájený česnek a rozmarýn a nakonec na chviličku koření čubrica.
Přidáme fazole, rajský protlak, citronovou šťávu , vše prohřejeme, osolíme, opepříme a
nakonec posypeme nakrájenými naťovými cibulkami.
Podáváme teplý a nebo dobře vychlazený.