Recept na Ledový salát s rýží a tuňákem
Ingredience pro recept
1.00 sáček | rýže Basmati |
2.00 ks | ledového salátu |
2.00 ks | rajčat |
1.00 ks | salátové okurky |
1.00 ks | papriky |
50.00 g | oliv ve slaném nálevu |
300.00 g | tuňáka ve vlastní šťávě |
2.00 lžíce | sterilovaných fazolových lusků |
2.00 lžíce | sójových klíčků |
3.00 lžíce | olivového oleje |
0.00 | sůl |
0.00 | majoránka |
0.00 | tvrdý sýr na posypání |
Rýži uvaříme podle návodu na obalu, necháme zchladnout a přendáme ji do salátové mísy. Salát, rajčata, okurku a papriku opereme, necháme odkapat a nakrájíme na menší kousky (salát nekrájíme, ale natrháme). Jablka oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle, olivy nakrájíme na malé kousky. Rýži v míse osolíme, přidáme majoránku a 2 lžíce olivového oleje. Tuňáka vyjmeme z konzervy, necháne odkapat a nakrájíme na menší kousky, které přidáme do rýže. Nakrájemou zeleninu a jablka společně s fazolovýni lusky, sójovými klíčky a olivami přidáme do mísy. Hotový salát zlehka promícháme, posypeme nastrouhaným sýrem a zakapeme zbylým olivovým olejem.