Recept na Salát z červeného zelí
Ingredience pro recept
1 hlávka | červeného zelí |
2 lžíce | olivového oleje |
sůl | |
mletý černý pepř | |
100 g | pórku |
150 g | sterilované kukuřice |
70 g | vlašských ořechů |
200 g | dresinku Spak-modrý sýr |
Hlávku červeného zelí omyjeme, zbavíme případných nečistot a povadlých listů, rozpůlíme ji a nakrouháme na nudličky, které dáme do připravené salátové mísy. Pórek omyjeme a nakrájíme na kolečka, sterilovanou kukuřici necháme okapat.
Nakrájené zelí zalijeme trochou olivového oleje, osolíme, opepřímem a dobře promačkáme. Nakrájený pórek, kukuřici a vlašské ořechy přidáme do mísy k červenému zelí a vše promícháme. Nakonec salát rozdělíme do čtyř připravených salátových misek a přelijeme dresingem Spak Modrý sýr.
Salát z červeného zelí podáváme chlazený. V léte se hodí jako osvěžující svačinka, servírovat ho ale můžeme také jako chutnou přílohu k nejrůznějším hlavním pokrmům.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
- Autor: Anezka25. ledna 2013 ve 09:48Dobry recept
- Autor: Stepan25. ledna 2013 ve 09:45Neni to nezdrave?