Recept na Tuňák s cuketami a pestem
Ingredience pro recept
3 ks | malé cukety |
3 lžíce | olivového oleje |
3 ks | vařené brambory |
2x160 g | tuňák Rio Mare |
100 g | bazalkového pesta |
1 hrst | piniových oříšků |
sůl |
Cukety omyjeme, konce odřízneme a cukety podélně nakrájíme na tenké plátky pomocí škrabky na brambory. Rozehřejeme pánev a nasucho na ní opražíme piniové oříšky. Odložíme stranou. Na stejné pánvi rozehřejeme tři lžíce oleje a plátky cukety na něm z obou stran ogrilujeme. Vařené brambory oloupeme a nakrájíme je na tenké plátky. Položíme je na talíř a obložíme plátky grilované cukety. Tuňáka vyjmeme z konzervy, případně ho necháme okapat a dáme jej na cukety a brambory. Vše pokapeme bazalkovým pestem a posypeme piniovými oříšky. Ozdobíme snítkou bazalky.