Recept na Zelenina s plísňovým sýrem
Ingredience pro recept
1 ks | hlávkového salátu |
150 g | ředkviček |
150 g | salátové okurky |
20 ks | oliv plněných chilli papričkou |
sůl | |
mletý černý pepř | |
200 g | plísňového sýru |
150 g | dresinku Spak-modrý sýr |
Hlávkový salát omyjeme, zbavíme případných nečistot a listy natrháme na kousky o velikosti soust. Ředkvičky omyjeme a nakrájíme na plátky. Okurky podélně rozpůlíme, odstraníme semínka a nakrájíme na silnější plátky. Olivy rozpůlíme, společně s listy salátu a nakrájenou zeleninou dáme do mísy, osolíme, opepříme a dobře promícháme.
Salát rozdělíme do misek. Plísňový sýr nakrájíme na kostičky a posypeme jimi zeleninový salát. Nakonec vše přelijeme dresinkem. Salát podáváme chlazený spolu s čerstvým pečivem nebo jako přílohu ke grilovanému masu.
Před podáváním ho můžeme přizdobit čerstvými bylinkami.