Recept na Zelný salát s kukuřicí
Ingredience pro recept
1 ks | menšího zelí |
4 ks | mrkve |
1 balení | mražené kukuřice |
vegeta | |
1/2 ks | citronové šťávy |
4 lžíce | olivového oleje |
2-3 stroužky | česneku |
6-8 lžic | tatarské omáčky |
1 ks | nízkotučný jogurt |
zelené klíčky |
Zelí omyjeme pod tekoucí vodou, povadlé listy oddělíme a zbytek nastrouháme na struhadle nadrobno. Mrkev oškrábeme, omyjeme a nastrouháme na tenké proužky. Kukuřici necháme rozmrazit.
Zeleninu smícháme ve větší míse a dochutíme vegetou, citronovou šťávou a olivovým olejem. Česnek oloupeme a prolisujeme. Tatarskou omáčku smícháme s jogurtem a česnekem a vzniklou směs pečlivě vmícháme do salátu. Zelný salát s kukuřicí ozdobíme zelenými klíčky a podáváme např. k pečeným bramborám.