Recept na Hrušková povidla

přidal(a) Barbora Holková
5/5
   ( 1 hlasů)
0 komentářů
Obtížnost: 1
Doba přípravy: do 1,5hod
Pro koho: Ostatní
Příležitost: Běžný den
pears-5641474_640.jpg

Ingredience pro recept

1,5 polévkové lžíceocta
1/2 lžičkyskořice
15 dkgcukru
2 kghrušek
2-4 polévkové lžícerumu
3-4 roztlučenéhřebíčky
Pokud máte hodně hrušek využijte je na výborné domácí pečené povidla. A v zimě si pochutnáte.

Hrušková povidla, množství na 1 plech do trouby: 

  • 2 kg rozkrájených hrušek (bez jadřinců)
  • 1,5 polévkové lžíce octa
  • 15 dkg cukru moučka
  • 1/2 lžičky skořice
  • 3-4 ks roztlučených hřebíčků
  • 2-4 polévkové lžíce rumu (podle toho, jak máte rádi rum)

 

Postup přípravy:

  • Hrušky nakrájejte a zbavte jadřinců, dejte na vyšší plech a polijte octem.
  • Vyhřejte si dejte vyhřát na 250 °C.
  • Hrušky vložte do vyhřáté trouby a nechejte 20 minut péct. Nemíchejte.
  • Po 20 minutách pečení posypejte plech hrušek 8 dkg cukru a dále nechte ještě 20 minut péct (opět ani s cukrem nemíchat).
  • Po 15 minutách dosypte zbývající druhou půlku cukru a nechejte ještě péct posledních 15 minut.
  • Po upečení si přidejte skořici, rozdrcený hřebíček, rum a v nějakém mixéru rozmixujte.

Takto připravená povidla si nalijte do připravených čistých skleniček. Po uzavření je otočte víčkem vzhůru.

Povidla můžete využít, jak na chleba, tak i na buchtu nebo do sladkých knedlíků.

 

Dobrou chuť.

Komentáře k receptu:

Přidat nový komentář



Podobné recepty

  • Malinový džem

     -
    Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Z celkového počtu 5
    Džem z malin
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Děti
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Malinová šťáva

     - malinová šťáva.jpg
    Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Z celkového počtu 5
    Šťáva k ochucení vody i čaje
    Obtížnost:
    1
    Pro koho
    Děti
    Pro koho
    Ostatní
    Doba přípravy
    více jak 2hod
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová
  • Meruňkový kompot

     -
    Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Hodnocení receptu je 4.00Z celkového počtu 5
    Meruňková zavařenina do koláčů i jako příloha k jídlu
    Obtížnost:
    1
    Doba přípravy
    do 1hod
    Pro koho
    Děti
    Pro koho
    Ostatní
    Příležitost
    Běžný den
    Autor
     Iveta Kotalová

Chci ZDE článek / odkaz


Pokud nakupujete v eshopech, určitě využijte slevové kupóny! Na serveru SlevovyKupon.net jich jsou tisíce a zdarma!


Potřebujete měřit AAC, VAC, VDC a další? Nejvhodnější digitální osciloskopy k dostání na TME.eu


Vybavení do kuchyně? Co třeba odkapávač na nádobí? A X doplňků, které by neměly chybět v žádné kuchyni.


Jak vybrat překapávač?

V čem jsou rozdíly a na jakém principu překapávač na kávu funguje?

Recepty

Recepty na skvělá jídla, které vám přinášíme na našem webu Jídlo.cz

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!