Recept na Meruňková marmeláda
Meruňky pečlivě omyjeme, rozpůlíme a odpeckujeme. Na mírném ohni je rozvaříme nepatrně podlité vodou. Potom přepasírujeme a získáme tím asi 1kg protlaku, ke kterému přidáme 15dkg cukru a prudce vaříme 15 minut. Za stálého varu vmícháme prášek do marmelád smíchaný s trochou cukru a po několika minutách také zbytek cukru. Po rozpuštění cukru doplníme kyselinou citronovou nebo 3 lžíce citronové šťávy a za stálého varu dohotovíme marmeládu do patřičné hustoty. Ještě horké plníme do sklenic, zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
- Autor: Janina30. června 2015 ve 11:50Chystám se zkusit, jen se zeptám, na co si dát pozor, aby byla správná chuť? Meruňky jsou prý náchylné, že mohou chytit "nahnilou" příchuť, tak se trochu bojím :-)